Over Gijs

De dokter aan het werk

In mijn studententijd, met de verschillende jazz en bluesbandjes waarin ik als drummer het tempo bepaalde, had ik sterk het idee dat meer trommels en meer bekkens enz. de muziek ten goede zou komen.
Het leren ging me niet zo goed af maar mijn onderzoekende, of liever gezegd zoekende, geest kreeg langzamerhand door dat het adagium ¨hoe meer hoe beter¨ mij niet meer kon bekoren.
Niet lang daarna kwam ik in contact met de Indiase cultuur en muziek. Dat bracht me een heel andere benadering van muziek en van het leven. Iets waar ik waarschijnlijk onbewust al die tijd al naar op zoek was. De benadering van het leven en muziek vanuit India is wezenlijk anders. De diepte en de wijze van musiceren maakte grote indruk op me. Het duurde wel even voor ik mijn sceptische geest kon overgeven, maar toen ik dat wel voor elkaar kreeg was de beloning het meer dan waard.
Het niet meer rusteloos voortjakkeren,  presteren was over en een periode van ontdekken en ontplooien van binnenuit was aangebroken en gaat nog steeds door.

Sinds 1991 bestier ik samen met mijn vrouw Monique de winkel met indiase muziekinstrumenten. Eerst in Roermond daarna in Steyl (bij Venlo).
Daar verkopen en repareren we Indiase muziekinstrumenten en geven we workshops en individuele lessen op deze verschillende instrumenten.

Daarnaast geef ik sinds 1988 Tai Chi lessen in zowel Roermond als Steyl (Venlo). Daar vind ik ook veel voldoening in. Het inzicht krijgen en verder ontwikkelen van jezelf, in relatie tot de wereld in al z´n aspecten, blijft boeiend.

Geven zonder weg te geven en meegeven zonder op te geven